www.mipasch.nl

Collina Serragrilli

Collina Serragrilli wijngaard is gelegen op de top van een berg net buiten Neive dorp. Midden in het hart van Barolo/Barbaresco, in het district Piedmont (NW Italie). Collina Gerragrilli is een familiebedrijf, zij maken wijnen sinds 1850. Collina betekent berg, serragrilli is de naam van het gebied. Heden ten dagen bezitten zij 80% van deze berg, ter grootte van 15 hectare.
 
Vanaf het begin tot nu hebben zij continu verbeteringen doorgevoerd. De Lequio familie continueerd nog steeds de onologische traditie. Aiossandro Lequio, 72 jaar oud, is nog steeds sinds 60 jaar de drijvende kracht binnen de familie. Dr. Gianfranco Cordero is de officiele onologist. Door hem is de kwaliteit van de wijnen steeds verbeterd. Veel van de wijnen zijn bekroond in de meeste wijngidsen (zie awards) De Barbaresco cru "Serragrilli", Barbera D'Alba "Grillaia" en Griliorosso zijn opgenomen in het register van wijnen bij Slow Food in het kasteel University of Gastronomic Sciences in Pollenzo (http://www.agenziadipollenzo.com) Slechts 291 van de 1200 producenten van wijn zijn hier geregistreerd.
 
Neem ook eens een kijkje op www.serragrilli.it
 
Terug naar: Italiaanse wijnen
 
Mipasch Trading Waalwijk - Kerkstraat 42 - 5141 EC Waalwijk - T. +31 416 348988 - F. +31 416 391395 - E. info@mipasch.nl